Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Díky moc, pane Faltýne, přesně tak to dělám. Píšu jen tehdy, když mám potřebu se o něco zajímavého podělit, netoužím po slávě ani maximální karmě :-) Lidi se lehce dají nachytat, viz čtenost mého blogu o "střetu kultur" :-), ale já nemám v plánu se někomu podbízet a brnkat na populární a populistické struny. Psaní mě baví a jsem moc ráda za tuhle možnost.

0 0
možnosti
ŠM

ne, historik nejste,jinak by Vám tam chyběla spousta lidí, co zaplatila životem za tu pomoc Anthropoidu..smrskli se do dvou holek,Moravcovic rodiny a pana učitele Zelenky. Asi je běžné,že u sebe žena v domácnosti a učitel nosí kyanidovou kapsli..je snadno k sehnání...v zatáčce se u atentátu střílí jak u Verdunu - vážně???? Opět mají samopaly v kostele, které prostě mít nemohli..no nějak mne to nenadchlo...Sequens měl Atentát lepší!

2 1
možnosti
VR

Souhlasím s Vámi, že Sequensův Atentát, ač do určité míry poznamenaný komunistickou ideologií, je po umělecké stránce o třídu lepší.

U Anthropoidu jsem se většinu filmu nudil. Ač je autoři snažili o historické reálie, tak jim leccos uteklo - např. tramvaje neměly pantograf, ale tyčový sběrač "kladku"! U vlastního atentátu byla přestřelka jak z amerického westernu, scény s prostřelením hlavy byly jak z béčkového horroru a závěrečná scéna s mrtvou Lenkou, to už byl naprostý kýč. Při Sequensově závěru, když je po výbuchu záběr na odstřelený vchod do krypty, tak jen zazní čtyři výstřely, pak je chvíli ticho rušené jen šploucháním vody od dopadajících střepů a do toho ticha doslova udeří tóny Beethovenovy "Osudové" - v tom momentě člověku přeběhne mráz po zádech!

Za velkou chybou distributora považuji to, že je film uváděn v anglickém originále. Pro anglickojazyčné země to beru, ale pro ucho čecha, zní anglická výslovnost některých jmen směšně - např.: Hajdryk nebo Oldryk Novak. Český dabing by vyznění tohoto filmu určitě pomohl.

0 1
možnosti
Foto

Mimo - ne mimo téma, jelikož jste to sama zmínila: ztráta karmy.

Nelitujte toho.

Je lépe psát pro lidi, psát pro svoji vnitřní potřebu než kvůli honbě za karmou. V

Pokud chcete vysokou karmu získat za každou cenu, staňte se karmo-kopkou a pište o Zemanovi, uprchlících, volbách či jiných momentálně prostitujících tématech. Ale to Vám, jistě nemusím povídat...

Takže se Vám spíš jen stažím připomenout, že psaní pro radost druhých i sebe sama je nad všechny karmy. V

0 0
možnosti

Všechny následky atentátu jsou ve filmu zmíněny, režisér se tématem zabýval hodně dlouho, i když jsou tam menší nepřesnosti, kterým se mohl vyhnout, například když kněz informuje parašutisty v jedné větě o tom, že Heydrich na následky zranění zemřel a zároveň zmiňuje vypálení Lidic. Samozřejmě, že člověka napadne, jestli to celé mělo smysl... Ve filmu je situace, kdy Kubiš bezprostředně po akci, kdy se dozvědí, co se děje, navrhuje, že se půjdou sami udat, aby zabránili dalšímu krveprolití, nevím, jestli je to historicky podložené.

0 0
možnosti
DP

D36a98d52a61k 59P36e88t73r

3. 10. 2016 4:59

Možná to bude tím, že zahraniční režiséři neznají dopodrobna naši historii. Neví co po atentátu následovalo, stanné právo, heydricháda, hromadné popravy s minimálně čtyřmi tisíci obětí. Příliš vysoká daň za smrt jedné bestie.

0 3
možnosti
Foto

Tak lze celkem předpokládat, že během deseti let přípravy na film se tvůrci o těchto věcech celkem logicky dozvěděli, nemyslíte?

A naložili s nimi podle svého, v rámci autorské licence, jak se říká. Podřídili tok a sdělnost informací svému způsobu vyprávění i tomu, co chtěli oni sami vyprávět.

1 0
možnosti
JR

J19a43r78a 57R34a94n23k

2. 10. 2016 22:24

Dobre ohodnoceneR^ Protoze znam pouze ceske filmy, ktere se dostanou ven, jako Kolja, Ostre sledovane vlaky, Hori ma panenko hori, nebo Dark blue world, neznam cesky nazev a v pujcovne maji asi 30 ceskych filmu, nevzpomenu si hned na vsechny, ale vidim, ze vybirat si umi, Kundera je ovsem oblibeny i zdejsimi ctenari a v posledni dobe uz byl 2x film:

The Unbearable Lightness of Being (1988) - IMDb

http://www.imdb.com/title/tt0096332/

Rating: 7.4/10 - ‎27,194 votes

Drama ... The Unbearable Lightness of Being -- A young doctor's quest for sex and his ... Juliette Binoche in The Unbearable Lightness of Being (1988) Juliette ...

The Unbearable Lightness of Being by Milan Kundera — Reviews ...

http://www.goodreads.com/book/show/9717.The_Unbearable_Lightness_of_Being

0 0
možnosti
  • Počet článků 53
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 609x
Ráda sdílím s ostatními svoje zážitky a dojmy, proto jsem začala psát tyto nepravidelné blogy. Mou celoživotní láskou je film, ráda fotím, i když jen mobilem, čím dál víc mě zajímá architektura. S tím souvisí i design a moderní umění a celkově nové podněty, za kterými ráda cestuji.

Seznam rubrik